Vége a kapcsolatnakEgy nem jól működő párkapcsolat krónikus testi tüneteket képes okozni és fenntartani annak, aki nem érzi jól magát a kapcsolatban. Ha valaki nem veszi a lapot, és a testi tünetek jelentkezése után is marad, akkor felerősödik a betegség. Ezt már krízisként éli meg a személy, ezek már olyan erős tünetek, amire muszáj felfigyelnie.
Akik tartósan, akár évekig benne vannak egy-egy döntéshelyzetben, ám képtelenek dönteni, azok szervezete is produkálhat megdöbbentő jeleket: képtelenek lesznek aludni, vagy pontosan fordítva, aluszékonyakká válnak. Hangulatzavarok léphetnek fel, iszonyú lehangoltság lehet úrrá rajtuk, esetleg megmagyarázhatatlan módon “repdesnek” akkor is, amikor nincs rá okuk.

Ez nemcsak egy rosszul működő párkapcsolat esetében fordulhat elő, hanem egy meg nem “lépett” munkahelyváltásnál is, akkor eljuthat a személy a “burn out” szindrómáig is akár.

A testi tünetek az érzelmek mibenlétét szimbolizálják, pl. aki fullad, nem kap levegőt, az nagy valószínűség szerint fojtónak érzi már a párkapcsolatát, vagy a helyzetet, amiben benne van. Akinek krónikus arcüreggyulladása lesz, az tartósan nem old meg konfliktusos helyzeteket, aki pl. szívrohamot kap, az nem a “szíve” szerint él, hanem ésszel. Mások, jellemzően azok, akiknek a szexuális életükkel vannak problémáik, falakat építenek maguk köré, ezért elhíznak, vagy bőrbetegségeket produkálnak. A tünetek tehát nagyon pontosan jelzik, hogy hol, melyik területen kéne a személynek változtatnia.

Amennyiben a személy tudatosan figyel saját magára és a testének a jelzéseire, képes lesz felismerni azt, hogy mikor és hol kell az életében változtatnia, újragondolni dolgokat, és ezáltal fejlődhet, gazdagodhat a személyisége.

A témáról bővebben itt olvashatsz: Vége a Kapcsolatnak? Figyeld a tested jelezni fog!

Jó olvasgatást és változtatást!
Gazdag Enikő