Mikor mondj nemet a szexre?

By 2011.03.02. március 4th, 2019 Blog

no-sexA szex egy párkapcsolatban az intimitás része, ezért fontos alapja a pár között meglévő stabil, kiegyensúlyozott érzelmi kapcsolat. Ebbe belefér az is, ha a hölgynek vagy a párjának fárasztó napja volt, nincs kedve az aktushoz, hogy legyen szabadsága ezt megmondani, de helyette egy filmnézés közbeni összebújás, vagy egy jó beszélgetés is része lehet az intimitásnak.

Nagyon fontos az, hogy a pár két tagja ezt meg tudja beszélni, hogy mihez van kedve, mi fér bele az ő kapcsolatukba. Ha valamelyik félnek nincsen kedve a szexhez, nyíltan vállalja és ne menjen bele mégis, mert annak mindenképpen „ára” van. Ha valamit akaratunk ellenére teszünk, csorbíthatja a magabiztosságunkat, a szabadság érzetünket. Egy jó párkapcsolatban fel kell tudni vállalni azt, hogy mit szeretnénk és hogyan.

Ha hosszú időn keresztül nincs szex egy párkapcsolatban, az mélyebb okokat rejthet a háttérben, valamiért sérülhetett a pár két tagja között az intimitás, érdemes utánajárni, megfejteni az okokat, egy őszinte beszélgetéssel vagy akár párterápia segítségével.

Gazdag Enikő, pszichológus

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial