Mit csináljunk az ex-től kapott ajándékokkal?

By 2010.03.02. március 4th, 2019 Blog

A múlt héten az egyik magazin megkérdezett avval kapcsolatban, hogy mit javasolok, mit érdemes az ex-ektől kapott ajándékokkal vagy emlékekkel csinálni. Dobjuk ki vagy őrizgessük, tegyük dobozba vagy maradjon szem előtt? Vajon mi lehet a legjobb megoldás?

A cikk végül nem jelenik, helyette egy másik fog augusztusban („Az új trend: legénykérés. Hozzám jössz férjül?”). Amint elérhető lesz az olvasók számára, feltesszük a honlapomra és írok róla a blogomban.

Visszatérve az ex-szel kapcsolatos emlékekre, a következőket tanácsolom:

-Mindig hallgass a belső hangra: egy kapcsolat lezárása után általában rögtön nem merül fel benned, hogy megszabadulj az extől kapott ajándékoktól, sőt rögtön megválni tőlük, haragot jelezhet még, amely az érzések meglétét igazolja. Amikor te is úgy érzed, hogy eljött az ideje annak, hogy leszámolj az emlékbe kapott tárgyakkal, akkor tedd meg, ez mindig egyéni, ne hallgass másokra, hogy ők hogyan csinálják, saját megoldást keress.

-Amikor elengedsz valakit, lezárod az életednek azt a részét, akárcsak a gyásznál különböző szakaszokon mész keresztül: sokk (ez főként akkor, ha veled szakítottak), kontrolláltság (harag), tudatosulás (kapcsolat lezárásának véglegessége), átdolgozás (tudatos emlékezés, rájössz, hogy van élet az ex nélkül is), adaptáció (feldolgozás, itt már nyitott vagy arra, hogy akár új kapcsolatod is lehessen).

-Amikor már rossz érzések, harag nélkül vagy képes gondolni az ex-re, akkor érdemes megszabadulni az ajándékoktól vagy eltenni a szekrény mélyére őket egy dobozba. Teljesen egyéni az, hogy melyik megoldás nyugtat meg téged, a lényeg az, hogy tudd, hogy ezáltal az emlék, a kapcsolat is a helyére kerül benned, ugyanígy bezárod a lelked egy szegletébe.

-Jegygyűrűt érdemes lehet eltenni emlékbe, hiszen ez is az életed része volt, egykor sokat jelentett neked, de idővel a helyére kerül benned a kapcsolat szerepe, jelentése számodra.

A lelki feldolgozás során érdemes átgondolnod, hogy mit adott neked ez a kapcsolat, mit tanultál belőle, és mi volt az, ami nem volt jó, min változtattál volna. A tanulás levonása nélkül mindig fennáll annak a veszélye, hogy hasonló kapcsolatokba fogsz a jövőben is botlani.
Ha leírod ezeket, sokat segíthetnek, sőt az elején a naplóírás is nagyon hasznos eszköz lehet.
Amikor véget ér egy kapcsolat, ajánlatos egy bizonyos rítussal elengedni azt, akár úgy, hogy ültetsz egy fát, vagy elrakod az exre emlékeztető tárgyakat egy dobozba, és később majd eldöntöd mi lesz a doboz sorsa, stb. A lényeg az, hogy tudatosítsd magadban, hogy vége.

Várom a véleményeteket a témáról!

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial