A STOP.HU információi szerint, Terry Black újabb plasztikai műtétet (nővé operáltatja magát?) tervez. Hogyan hat ez a nevelt gyerekeire? Múlt héten megkérdeztek erről.
( A stop.hu cikke a témáról )

….”Terry Black lelkiismeretesen neveli az örökbe fogadott Fannit és Danikát, de vajon milyen hatással lehet a gyerekekre, ha egy transzvesztita szülő neveli őket? Gazdag Enikő, pszichológus, párkapcsolati tanácsadó válaszolt a kérdésünkre.

Már óvodás korban különbséget tudnak tenni a gyerekek a nemek között, például felismerik, hogy a fiúk és a lányok más ruhában járnak. A szülő felelősséggel tartozik azért, hogy milyen mintát mutat. A legfontosabb az őszinteség: mindent meg kell beszélni a gyerekkel, hogy mi, miért történik, így érheti a legkevesebb károsodás. Azt nehéz megjósolni, hogy a későbbiekben milyen hatással lehet ez a példa a gyerek gondolkodására, elmehet a szülő irányába, hiszen a gyereknek a minta a fontos” – magyarázta a STOPnak Gazdag Enikő.

“A fiúk számára nagyon fontos az apa mintája, a lányoknál nehezebb, mert kell, hogy találjon női mintát, akinek a viselkedését modellezni tudja, legyen az akár pedagógus vagy óvónő. Az Ödipusz-konfliktus fontos állomás, mindig megjelenik, az azonos nemű szülővel való azonosulás, rivalizálás, és az ellenkező neművel való “szerelem”, féltékenység jellemzi. A későbbi párkapcsolati élet szempontjából lényeges a szülői kötődés elmélyülése” – mondta a gyermekpszichológus, aki szerint fontosabb, hogy a szülő boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban éljen, harmóniát teremtve ezzel gyermekének, mintsem kényszerből maradjanak együtt a felek, az ugyanis károsabb hatással lehet a gyerekekre. “