Gazdag Enikő pszichológus, pár- és családterapeuta

Pszichológia és párterápia

GE_profil_2016_s

Gyerekkorom óta érdekel a pszichológia, szinte ahogy megtanultam olvasni, “rájártam” édesapám könyveire, aki szintén pszichológus. Mindig pszichológus szerettem volna lenni, de mielőtt jelentkeztem volna az ELTE-re pszichológia szakára, szereztem egy nyelvtanári és egy humánerőforrás menedzser diplomát.

 

Az ELTE-n eltöltött éveket nagyon élveztem, azt tanultam, amit szeretek, mellette rengeteget olvastam, és részt vettem különböző önismereti és pszichológiai témájú rendezvényeken. Tanácsadás programon végeztem, úgy érzem ez az a terület, amely igazán közel áll hozzám.

 

Az egyéni terápiák vezetése során felkeltette az érdeklődésemet a párterápia és a rendszerszemlélet, ezért megszereztem a pár- és családterapeuta címet, a Magyar Családterápiás Egyesületnél. Évek óta folytatunk sikeres párterápiákat, pszichológus kollégákkal együttműködésben.

A sport az életem része

Szabadidőmben gyerekkorom óta sportolok, versenyszerűen is űztem, atlétikáztam, dolgoztam aerobic edzőként is, miután részt vettem egy ilyen irányú képzésen. A fitnesz szinte egész területét “művelem”: szeretek futni, spinning-, erősítő- és stepp órákra járni, kondizni, minél változatosabban eltölteni a sportolásra szánt időt.

A sport és a pszichológia

Érdeklődésemben a pszichológia mellett a wellness életmód, a fitnesz, a sportpszichológia, és az ezzel kapcsolatos kérdések is helyet kapnak. A lelki egyensúly szorosan összefügg a testi, fizikai egészséggel is. Kölcsönösen alakítják egymást, és a jó közérzetünket is meghatározzák.

A család

Gyakorló anyuka vagyok, van egy 12 éves kislányom, és emellett boldog párkapcsolatban élek, így a családi kérdésekben: családtervezésben, gyermeknevelésben, párkapcsolati kérdésekben, a gyakorlatban is otthon vagyok. A családi élet minden szakaszának megvannak a maga “fordulópontjai” (esküvő, gyerekszületés, stb.) amelyek változást hoznak, és ezeket megoldhatjuk jól, sikeresen, és gazdagodhatunk általa, vagy rosszul, és akkor tanácsadásra, segítségre, támogatásra szorulhatunk.

A tanácsadás és terápia

11 évet dolgoztam tanácsadóként egy vezetési tanácsadó irodában, ahol pálya-, karrier- és életvezetési tanácsadással foglalkoztam. Jelenleg 10 éve magán rendelek: egyéni-, pár- és családterápiával foglalkozom.  A hozzám forduló személyeknek és pároknak különböző problémás kérdésekben és élethelyzeti elakadásokban nyújtok segítséget, igény szerint 5-10 alkalmas találkozás során. A tanácsadás olyan személyeknek szól, akik “megrekednek” valamely élethelyzetben, vagy támogatást igényelnek akár párkapcsolati, akár életvezetési vagy önismereti témakörben.

Témák, amelyekben hozzám bizalommal fordulhatsz:

– családi, párkapcsolati,gyereknevelési
– párterápia
– önismereti
– krízishelyzet, döntéshelyzet
– élethelyzeti elakadás