Munkahelyi beilleszkedési problémák

By 2010.03.02. március 2nd, 2019 Szemezgetések

Kedves Enikő!
Munkahelyi problémával fordulok Önhöz: segítségére, tanácsára mielőbb számítok! 2001-ig családi vállalkozásban dolgoztam, ami akkor sajnos megszűnt. Azóta igazából nem találom egy munkahelyen sem a helyem, azóta már ez a 4. munkahelyem ahol most vagyok. Beilleszkedési gondjaim vannak, sok esetben azért jöttem el, mert éreztették velem a kollegák, hogy nem közéjük vagyok való, illetve, hogy menjek innen el. A jelenlegi helyen is ez a probléma, pedig én mindenkivel igyekszem kedves lenni, a feladatomat minden esetben száz százalékig ellátom, igazából a munkakörömet is úgy ahogy örömmel végzem, a főnökség és a kollegák is mindenben számíthatnak rám.. De a légkört megbélyegzi a kollegák főként a közvetlen kollegám velem levő viselkedése. Már hangoztatta is, hogy majd figyeli mikor lépek innen ki. Nem is lenne evvel baj, ha könnyen találnék újból munkát, de sajnos nem olyan a helyzet sem, hogy olyan könnyen találnék új munkát, és nekem egy trauma szinte, nagyon kellemetlen máshova menni, és mindent előlről kezdeni, ez sajnos felőrli az energiámat. Szóval ez már nagyon kellemetlen. Pedig senkit nem bántok, a kollegáimmal igyekszem jóba lenni.. Nagyon félek, hogy megint lassan beadom a felmondásom, vagy hasonló! Egyébként mindenhonnan én magamtól jöttem el, és sehol nem gondolták, hogy én ezt olyan komolyan veszem hogy még ki is lépek, pedig jó lenne, ha senki nem piszkálni és teljes mértékig el fogadná a személyem, mert ráadásul szerintem nem is veszélyeztetem senkinek sem a karrierjét, hisz teszem a dolgom, végig dolgozom a 8 órát, de ezt az egészet akkor sem értem.
Válaszát segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel
Bettina

Kedves Bettina!
Rengeteg kérdés merült fel bennem, levelét olvasva. Semmilyen információt nem ad számomra arról, hogy mivel is foglalkozik Ön, milyen családi vállalkozásban dolgozott régebben, ott mivel foglalkozott. Mindezek ismerete nélkül nehéz bármilyen tanácsot is adni.
Ahhoz, hogy én az Ön szakmai életútját átlássam, szükségesek a munkával, a munkához való hozzáállással kapcsolatos információk.
Az emberi kapcsolatok fontosságát úgy érzem előbbre helyezi a munkafeladatnál, ennek okát lehetne kicsit feszegetni, továbbá az sem derül ki számomra, hogy vajon az Ön identitásában a foglalkozása milyen szerepet játszik.
A probléma több lábon is állhat, többféle oka is lehet, de első ránézésre úgy látom, hogy Ön az, aki nem érzi jól magát valamilyen oknál fogva a munkahelyén vagy a munkakörében, és Ön elégedetlen a helyével.
Amennyiben úgy gondolja, akár személyesen is szívesen elbeszélgetnék Önnel a kérdéseiről.
Üdvözlettel,
Gazdag Enikő

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial