„Önzőség” a párkapcsolatban?

By 2013.11.02. március 4th, 2019 Blog

Múlt héten megkeresett a Femina.hu újságírója, hogy vajon hasznos-e önzőnek lenni egy párkapcsolatban? Az önzőség nem jó szó, inkább úgy fogalmaztam meg, hogy mindkét félnek szüksége van a külön töltött programokra, nem teheti magát mindig attól függővé, hogy mit akar a másik.

 

Fontos, hogy egy párkapcsolatban, ahhoz, hogy mindkét fél elégedettnek érezhesse magát, legyenek olyan külön területek az életükben, melyekből töltődnek, energiát nyernek, mert csak ezáltal válnak két egész emberré. Egy párkapcsolatot csak két egész, teljes ember képes boldoggá tenni. Amint az egyik a másiktól teszi függővé saját magát, attól, hogy hogyan érzi magát a másik, vagy csak a közös programok lehetnek jók, kiszolgáltatottá válik a másik számára.

 

Ez már olyan, mintha két fél ember támasztaná egymást, és amint az egyik odébbáll, a másik eldől. És az, hogy az egyik függ a másiktól, nagy teher annak is, akitől függnek, nem érzi jól magát benne. Rengeteg párkapcsolati elakadást és konfliktust okozhat az, ha a párok függenek egymástól, vagy az egyik a másiktól. Sok ilyen témájú párterápiát vezetek.

 

A cikket itt olvashatjátok: http://www.femina.hu/kapcsolat/onzoseg_a_parkapcsolatban

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial