Gondolatok Csernusról és a párkapcsolatokról

By 2011.03.02. március 4th, 2019 Blog

(Ismerősöm kérdéseire pár gondolat lejegyezve.)

Mikulásra megkaptam a „Ki nevel a végén?” c. Csernus könyvet, még csak belelapoztam.. A véleményem viszont nem változott róla, továbbra is azt gondolom, hogy tudatosan él és gondolkozik, csak egy valamit felejt el mindig, hogy ő nem ítélkezhet mások felett, tiszteletben kéne tartania azt, hogy mások másképpen látnak dolgokat, más van a fejükben, továbbmenve ezen más Nő-kép él mindenkinek a fejében, és ő ,amit a könyvében felvázol az az ő saját Nő-képe. Figyelemfelkeltő volt Csernus új könyvében számomra az is, hogy pl. azokról az anyákról, akik egyedül nevelik a gyereküket, gúnyosan írja, hogy talán találnak egy apapótlékot, mint a Hollywood-i filmekben.. De megoldást nem ad. Miért baj az, ha tud valaki hinni valamiben? És ha igen, és neki megadatik a happy end ? Irigy rá? Vagy mit akar? Szóval összességében én szkeptikusan állok Csernushoz, mert mások ismerete mellett az önismerete nem követi ezt.

Mikor van vége egy párkapcsolatnak? Én úgy gondolom, hogy egy gyerek ne tartson össze egy párt, mert ez kimondatlanul ott „lóg” a levegőben, és a gyerek beszívja ezt a légkört, amely nem hiteles. A gyereknevelésben a legfontosabb dolog az őszinteség, akármi is van, de kommunikáljam, mert különben megbetegszem, hazudok elsősorban saját magamnak, és ezután nem várhatok el a gyerekemtől helyes érzéseket és véleményt. Mindenki pontosan érzi legbelül, hogy mikor is ér véget egy párkapcsolat, mikor nem hiszek már többé benne. Ez az a pont, amikor döntést kell hoznom, és attól függetlenül, hogy van-e gyerekem, és az anyagi kérdések mit kívánnának. Ha ekkor nem a belső hangom szerint döntök, rossz úton fogok járni,és nem leszek önmagammal összhangban, sem a világgal, meg a gyerekemmel akár.

Ha viszont felvállalom, és végigviszem a döntést, erősebb leszek, megtanulok megállni a saját lábamon, lesz hitem, és igen, akár happy end is lehet. És evvel egy olyan mintát kommunikálok a gyerekemnek a felszín alatt, hogy erős és tiszteletreméltó szülője vagyok, aki hisz magában, az érzéseiben, és van ereje felvállalni azokat, bármi is legyen.:-)

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial