Profilképek árulkodnak a személyiségünkről a Facebook -on

By 2011.02.10. március 4th, 2019 Blog

Facebook profilképA közösségi oldalak elterjedésével (Facebook, iwiw) egyre többen használják ezt a fórumot ismerkedésre is, vagy a másik „lecsekkolására”, vajon hogyan, milyen módon mutatja be saját magát, kik a barátai, stb.
Felmerül a kérdés, hogy hogyan nézzünk rá valakinek a profiljára? Mit érdemes figyelni?
A Life.hu cikkjében összegyűjtöttünk pár konkrét példát, hogy mire figyelj ismerkedéskor, vagy hogy hogyan olvass a másik jelzéseiből.

A cikket itt olvashatod: Árulkodó profilképek a Facebookon

A közösségi site-okon való ismerkedés a társkereső oldalakhoz hasonlóan hatékony lehet. A képek, a megosztások és a szövegek nagyon sokat elárulhatnak a másikról, de tudni kell olvasni a sorok között. A közösségi oldalakon felveheted a kapcsolatot az ismerősök ismerőseivel, de akár le is csekkolhatod rajta azt, akit esetleg csak futólag vagy látásból ismersz. A fényképek mellett nézd meg, milyen információkat oszt meg az illető. Lényeges lehet, hogyan mutatja be saját magát, milyen dolgokat hangsúlyoz, milyen kedvtelések jellemzik: akinek például a kedvenc időtöltése a filmnézés, a kirándulás, a mozi, lehet, hogy kevésbé kiforrott személyiség. Akinek a hobbijai költséges, ‘trendi’ sportok, lehet, hogy elsősorban a ‘divatosság’ miatt csinálja őket. Ám a legfontosabb, hogy egy hullámhosszon legyetek, ‘egy nyelven beszéljetek’ a kiszemelteddel – így megvan az esélye, hogy a világról is azonosan gondolkodtok.

Gazdag Enikő

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial