Tedd rendbe a párkapcsolatod 8+1 hét alatt 5. hét

By 2022.04.04. Blog

Amíg nem éled át, milyen a másiknak, addig nem tudsz szeretni. Amíg nem fáj neked a fájdalom, amit másnak okozol, nem tudsz szeretni. A karma nem büntetés, hanem tanítás: megtanít, milyen a másiknak lenni; mit érez, hol fáj neki. Amíg nem fáj a seb, amit másokon ejtesz, és nem vérzel tőle te is, addig nem tudod, mi az, hogy »vele« és »együtt« és
»közösen«. Együtt érezni valakivel csak akkor lehet, ha az én idegeim is
összerándulnak attól, amit benne én okozok.
– Müller Péter, író és dramaturg

FIGYELEM!
NE MENJ TOVÁBB A KÖVETKEZŐ FELADATRA ADDIG, AMÍG EZZEL NEM VÉGEZTÉL! FONTOS, HOGY EZT BETARTSD, MERT A 8+1 HÉT EGYMÁSRA ÉPÜL!

FELADAT: A heti közös estén, amit az előző héten bevezettetek, játsszátok azt, hogy elmesélitek a párotoknak az elmúlt hetet, úgy, hogy szerepet cseréltek.

Magyarázat: Meséld el a párodnak egyes szám első személyben, hogy hogyan él(het)te meg az előző hetet. Figyelmesen hallgasd végig a párod (nevesd ki, ha épp úgy érzed) majd a végén beszéljétek át, hogy hogyan hatott rátok a másik fél elbeszélése vagy egészítsétek ki, ahol szükséges.

Ezt az egyébként kötetlen és könnyed feladatot érdemes hetente megcsinálni, hiszen amellett, hogy fejleszti az iróniát, a közös nevetés a legjobb konfliktus megoldó módszer.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial